BotCon 2016 Nieuwsoverzicht: Titans Return wave 2, Combiner Wars, RID, en teaser voor 2017

10-04-2016 Supreme Unicron

Transformers

Dit weekend vond (voor de laatste keer) de jaarlijkse officiële Transformers conventie BotCon plaats in Amerika. Hasbro had in februari al uitgepakt op Toy Fair met de onthulling van de Generations Titans Return lijn, en op BotCon hebben ze wave 2 van deze lijn getoond, waaronder een aantal klassieke Headmasters.
Ook kwam Combiner Wars nog aan bod met Computron, en de Robots in Disguise lijn gaat ook nog door met een aantal nieuwe Warrior class figuren. Ook was er een kleine teaser voor 2017 *kuch*Overlord*kuch*

Lees verder voor het volledige nieuwsoverzicht.

Generations Titans Return
Display foto's: TFW2005 vrijdag, TFW2005 zaterdag, Seibertron

Deluxe class
Voor het Deluxe assortiment komen er in een wave 2 een tweetal klassieke Headmaster personages bij: • Highbrow met Xort
 • Wolfwire (Weirdwolf) met Monxo

Bekijk de officiële renders hier, inclusief die van een aantal nieuwe Titanmasters.

Voyager class
De twee Voyagers zijn Astrotrain, een remold en repaint van Sentinel Prime, en Alpha Trion. Beide zijn, net als de Voyagers in wave 1, triple changers. Voor Alpha Trion zijn de designers gegaan voor een iets meer "Game of Thrones" achtige uitstraling. Hij verandert in een leeuw en Cybertronian ruimteschip.Bekijk hier de officiële renders van deze twee figuren.

SDCC Exclusive
Hasbro heeft ook al een exclusive bekend gemaakt voor SDCC dit jaar. Het is een 3-pack genaamd "Titan Force" met daarin Sentinel Prime, Brainstorm en Windblade.Sentinel Prime heeft clear plastic onderdelen, Windblade is een repaint van de aankomende RID Warrior mold, en Brainstorm is een remold van Titan Returns Blurr. Het is nog niet bekend of er ook een reguliere release komt voor Brainstorm, maar dat is wel waarschijnlijk.

Combiner Wars
De reguliere Combiner Wars lijn is voorbij, vervangen door Titan Returns, maar toch komt Hasbro nog met een aantal speciale releases. Bekend waren al G2 Bruticus en de fan-built combiner Victorion, maar er komt nog meer.

Allereerst wordt in mei Deluxe Groove online uitgebracht (net zoals Quickslinger vorig jaar). Groove lijkt niet veel veranderd te zijn tov de Takara release.De grootste onthulling is de Computron gifset.De gifset bestaat uit de 5 Technobots én Scrounge, een obscuur personage uit de G1 Marvel comics.

 • Scattershot, een repaint van de bestaande Scattershot mold
 • Afterburner, een remold van Deluxe Groove
 • Strafe, een remold van Air Raid (Takara Strafe is een remold van hun Blast Off)
 • Nosecone, een remold van Brawl (Takara Nosecone is een remold van Rook)
 • Lightsteed, een repaint van Streetwise, (Takara Lightspeed is een remold van Wheeljack/Breakdown)
 • Scrounge, een repaint van Cosmos met een nieuw hoofd.

Computron heeft unieke handen en voeten, zodat hij beter te poseren is. De reden dat Scattershot al eerder gereleased was en als combiner naam Betatron had, is simpelweg omdat Hasbro destijds niet van plan was een Computron set te maken.

Bekijk hier het display, en hier de officiële foto's.

Niet echt onthuld, maar wel zichtbaar op de achterkant van een verpakking, is Liokaiser!Robots in Disguise
Robots in Disguise gaat voorlopig ook nog even door, met een drietal nieuwe Warrior class figuren en een hoop Minicons.

Ratchet is een van die Warrior class figuren, evenals Bisk.Bekijk ze hier in het RID display en hier de officiële renders.

Platinum
Ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van Transformers: The Movie, komt Hasbro met een hele mooie Platinum "Autobot Heroes" gifset met daarin:

 • Ultra Magnus
 • Springer
 • Arcee
 • Kup
 • BlurrAlle figuren hebben extra gedetailleerde paint-apps inclusief metallic verf.

Bekijk hier de figuren op display, en hier de officiële foto's.

2017
Tijdens hun presentatie lichtte Hasbro een tipje van de sluier op voor wat er gepland is voor 2017:Als dat geen Overlord is eet ik mijn hoed op!

botcon combiner-wars computron robots-in-disguise titan-returns
Transfanclub.net is een fansite. Transformers en alle hieraan gerelateerde items zijn handelsmerk van Hasbro Inc en TakaraTomy