Toy Fair 2016 Nieuwsoverzicht: Titans Return Fortress Maximus en meer!

14-02-2016 Supreme Unicron

Transformers

Hasbro heeft dit weekend weer in New York hun plannen voor Transformers in 2016 bekend gemaakt. Er is veel onthuld over Titans Return, de opvolger van Combiner Wars in de Generations lijn. De klapper is natuurlijk de officiële onthulling van Titan class Fortress Maximus. Maar ook de Robots in Disguise lijn gaat gewoon verder in 2016.

Lees verder voor het volledige overzicht!


Titans Return: Titan class Fortress MaximusFort Max is de Titan class release van 2016 (na Metroplex en Devastator) en wordt de grootste Transformer ooit gemaakt. Hij is een uitgebreide remold van Metroplex. Net als de G1 versie is hij een dubbele Headmaster (of Titanmaster hoe ze nu worden genoemd). Het hoofd van Fort Max verandert in Cerebros die ongeveer een Deluxe class figuur is. Het hoofd van Cerebros, dat gebaseerd is op de cartoon, verandert in een normale Titanmaster figuur genaamd Emissary (niet Spike) die compatibel is met alle andere Titan Returns figuren. Ook zitten er licht en geluiden in Cerebros als je hem transformeert:

Ook is Fort Max een triple changer net als in G1. Hij heeft een battle ship mode en een base/city mode (dat in principe de ship mode met gespreide benen is). In city mode kunnen de Leader class figuren die een base mode hebben (Blaster, Soundwave, Optimus) aan Fort Max koppelen.Bekijk hier foto's van Fortress Maximus op display en hier de officiële renders

Titans Return

Foto's van het display: TFW2005, Seibertron

Leader classWave 1 zal bestaan uit Blaster en Powermaster Optimus Prime. Blaster is compatibel met de cassete bots die in de Legends class uitkomen. Power Master Optimus Prime is een remold van Leader class Ultra Magnus. De Titanmaster van Prime heet Apex.
Wave 2 is Soundwave met Titanmaster Soundblaster. Soundwave is een remold van Blaster.

Voyager ClassHier is niks nieuws onthuld. Galvatron (met Nucleon) en Sentinel Prime (met Infinitus) waren al onthuld.

Deluxe Class

De Titans Return Deluxe figuren zullen vooral bestaan uit de traditionele G1 Headmasters en Targetmaster personages (alhoewel iedereen nu Headmaster is)

Wave 1:
- Skullsmasher (aka Skullcruncher) met Grax
- Hardhead met Furos
- Scourge met Fracas
- Blurr met Hyperfire

Scourge en Blurr hadden beiden al een release in Generations, maar dit zijn twee totaal nieuwe molds, die veel meer lijken op de G1 designs.Wave 2:
- Chromedome met Stylor
- Mindwipe met VorathChromedome lijkt een mix van G1 en IDW design. Vooral hoe Chromedome er uitzag in het Shadowplay verhaal in de comics lijkt een grote inspiratie te zijn voor dit figuur. De transformatie lijkt wat weg te hebben van Combiner Wars Dead End/Streetwise.
Mindwipe lijkt een interessante transformatie te hebben als je kijkt naar hoe de vleugels de benen van de robot mode worden.

Bekijk hier de officiële renders.

Legends classRewind was al onthuld (en kan dus een mooi duo met Chromedome vormen), en nu zijn ook Rumble (rood, Rewind repaint), Laserbeak (Buzzsaw repaint) en Wheelie onthuld.
Zoals gezegd zijn de cassettes compatibel met Leader class Blaster en Soundwave.

Bekijk hier de officiële renders.

Platinum

Een K-Mart Exclusive Platinum release, met Cyclonus en twee Sweeps is ook aangekondigd. Grappig genoeg zijn de Sweeps de oude Generations Scourge mold, waarvan eentje een nieuw hoofd heeft. Alle drie de figuren hebben clear plastic onderdelen.Combiner Wars
Hier is weinig van vertoond, behalve Victorion. De fan-built fembot combiner. Het lijkt alsof het groen op de figuren iets minder fel is gemaakt.Robots in Disguise

Het leek er even op alsof Hasbro de RID lijn een beetje was vergeten. Maar nu seizoen 2 van de animatie serie er aan komt, is het duidelijk dat de lijn nog lang niet op zijn einde is, en dat er nog veel meer figuren aan komen.

Zo zijn op Toy Fair Warrior class Scorponok (een nieuwe personage) en Windblade getoond.Ook komt er een nieuwe grote Optimus Prime (en een Warrior class van hetzelfde design) genaamd Power Surge Optimus Prime. Hij komt met een Minicon die de vleugels van Optimus uit laat klappen.

Ook is er een Platimum edition 2-pack van Warrior class Bumblebee en Voyager class Grimlock getoond. Grimlock is de Takara Tomy release die een remold van FoC Grimlock is. Beide figuren hebben een metallic paint job.

Bekijk hier de display foto's!

fortress-maximus generations hasbro robots-in-disguise titan-returns toy-fair
Transfanclub.net is een fansite. Transformers en alle hieraan gerelateerde items zijn handelsmerk van Hasbro Inc en TakaraTomy