Toy Fair 2015 Nieuwsoverzicht

15-02-2015 Niv3k

Transformers

Toy Fair 2015 is weer in volle gang dit weekend en zoals te verwachten heeft Hasbro weer een mooie presentatie rondom Transformers en andere merken gegeven. Verschillende figuren zijn aangekondigd welke dit jaar uit zouden moeten komen. De twee hoofdlijnen die besproken werden zijn natuurlijk Combiner Wars en de nieuwe serie Robots in Disguise, welke niet in verwarring gebracht moet worden met de oudere serie met dezelfde naam. Van het bestaan van het grootste gedeelte van de aankondigingen wisten we al af via uitgelekte plaatjes, omschrijvingen en item nummers in de computers van speelgoedwinkels. Het is echter wel nieuw dat we nu ook daadwerkelijk onze eerste blik hebben op de individuele Constructicons, Defensor Ultra Magnus, Cyclonus en nog veel meer. Lees snel dit nieuwsbericht verder om alle nieuwe figuren zelf te bewonderen en vergeet niet om mee te praten over de onthullingen in bijvoorbeeld het Generations (Combiner Wars) topic en het Robots in Disguise topic.


Hieronder staan de beschrijvingen en plaatjes van alle nieuwe figuren die bij Toy Fair 2015 zijn aangekondigd. De foto's staan op volgorde van het daar bovenstaande lijstje met karakters.

We beginnen dit jaar met de nieuwe Combiner Wars Legends. Er zijn drie nieuwe Legends aangekondigd waarvan een nieuwe mold en twee remolds/repaints. De nieuwe molds is Groove welke kan combineren met de andere Protectobots om Defensor te vormen, verder in dit nieuwsbericht meer. Vervolgens hebben we een remold/recolor van de Generations Legends Miner Megatron in Warpath. Hij heeft niet het distinctieve kanon in zijn borst zoals de meeste Warpath's wel hebben, maar verder zijn de kleuren en het hoofd in ieder geval goed gelukt. Als laatste krijgen we een repaint van Legends Combiner Wars Powerglide in de vorm van Viper. Dit figuur is geïnspireerd op de G.I. Joe Cobra Rattler.

Combiner Wars Legends Class Wave 3 bestaat dus uit:

- Groove
- Warpath
- ViperNaast Groove kunnen de andere Protectobots natuurlijk niet ontbreken. Hasbro heeft daarom ook de andere leden gepresenteerd, maar wel in het deluxe formaat. De enige nieuwe mold in deze wave is Rook, de overige deluxe Protectobots zijn repaints/remolds van andere Combiner Wars figuren. Blades is een repaint/remold van Alpha Bravo, First Aid is een repaint/remold van Offroad en Streetwise is een repaint/remold van Breakdown.

Combiner Wars Deluxe Class Wave 3 bestaat dus uit:

- Rook
- Blades
- First Aid
- Streetwise

Dan gaan we nu over naar de Voyagers van dit jaar welke de laatste opvulling bevat voor de Protectobots, namelijk Hot Spot. Dit zal, anders dan de volgende nieuwe Voyager, wel een compleet nieuwe mold worden. De volgende Voyager is Cyclonus. Dit is een repaint/remold van Combiner Wars Silverbolt. Cyclonus vormt de body van de gecombineerde vorm van een nieuwe combiner: Galvatronus.

Combiner Wars Voyager Class Wave 3 bestaat dus uit:

- Hot Spot
- Cyclonus

Nu we alle Protectobots op een rijtje hebben kan de echte ster uiteraard niet achterblijven. Het combineren van Groove, Rook, Blades, First Aid, Streetwise en Hot Spot zorgt voor de combiner Defensor.

- Combiner Wars Defensor

Het is te merken dat het Leader assortiment helemaal terug is in de Generations lijn met als sub-serie Combiner Wars, want naast Jetfire, Megatron, Armada Megatron en Thundercracker komt daar nog eens een nieuwe Ultra Magnus bij. Deze versie van Ultra Magnus is geïnspireerd op zijn comic vorm van de IDW Transformers serie. Dit is niets vreemds voor de Combiner Wars lijn, maar Ultra Magnus neemt het nog een stapje verder. Zo komt Ultra Magnus met het kleine figuurtje Minimus Ambus wat een concept is dat alleen in de comics voor komt. De wapens van Ulta Magnus hebben nog een speciale functie, ze kunnen namelijk gecombineerd worden in een hamer.

Het nieuwe Combiner Wars Leader Class figuur is dus:

- Ultra Magnus with Minimus Ambus

Dan blijft de grootste bot van dit jaar als laatste over. Het is al niet meer een verassing dat hij eraan zat te komen, maar de onthulling van de officiële plaatjes liet men toch in spanning wachten. En het wachten heeft beloont want de grootste combiner ooit zal dit jaar verschijnen: Devastator. Voorheen waren er geruchten dat Devastator niet uit alle originele Constructicons gevormd zou worden, maar dit is niet het geval. De Constructicons die deze Devastator vormen zijn: Hook, Long Haul, Bonecrusher, Scavenger, Scrapper en Mix Master.

De nieuwe Combiner Wars Devastator bestaat dus uit:

- Hook
- Long Haul
- Bonecrusher
- Scavenger
- Scrapper
- Mixmaster
Nu we de Combiner Wars gehad hebben gaan we over naar de nieuwe televisie serie met de bijbehorende figuren: Robots in Disguise. Deze lijn is meer gericht op het jongere publiek en bestaat voornamelijk een makkelijkere transformeerbare figuren dan de Combiner Wars. De nieuwe Robots in Disguise lijn introduceert een nieuw comcept: Deployers. Dit zijn grotere figuren die via een mechanisme een kleinere Mini-Con kunnen afvuren.

Hier beginnen we juist met het grootste figuur, in tegenstelling tot ons Combiner Wars overzicht. Vele, vooral kleinere, fans van Transfomers kunnen geen genoeg krijgen van Bumblebee. Hasbro speelt hier natuurlijk op in en komt met de Super Bumblebee. Dit figuur is een Three-Step Changer, maar zoals de naam al zegt van een groter formaat. Ook zal Super Bumblebee een transformatie geluid bevatten.

- Super BumblebeeOm verder te gaan op de Three-Step Changers krijgt het normale formaat er ook een nieuw figuur bij. Het nieuwe figuur is niemand minder dan Steeljaw. Dit is de Decepticon waar nogal de focus op ligt als het gaat op de nieuwe serie Transformers: Robots in Disguise.

De nieuwe Three-Step Changer is dus:

- SteeljawAls men dacht dat een Transformer van drie stappen simple was dan hebben ze het mis. De One-Step Changers krijgen er namelijk ook weer wat nieuwe figuren bij. Wave 3 van de One-Step Changers bestaat uit Drift, Thunderhoof en Fracture, welke allemaal in de nieuwe Serie te zien moeten zijn.

Wave 3 van de One-Step Changers bestaat dus uit:

- Drift
- Thunderhoof
- FractureNu Hasbro een extra grote Three-Step Changer Super Bumblebee heeft gemaakt valt het natuurlijk te verwachten dat hetzelfde gaat gebeuren met een One-Step Changer. Wat ook geen verassing meer zal zijn is de identiteit van het figuur nu er al een super Bumblebee is, namelijk Optimus Prime. Deze Mega Optimus Prime heeft ruimte genoeg op 10 Mini-Cons mee te nemen in zijn voertuig mode. Lees verder om meer te weten te komen over de Mini-Cons.

- Mega Optimus PrimeNu we alle simpele figuren gehad hebben stappen we over naar de wat ingewikkeldere figuren in de Robots in Disguise lijn. We beginnen met de nieuwe Legion figuren. Wave 3 van den Legions zal bestaan uit Underbite en Fixit.

Robots in Disguise Legion Class Wave 3 bestaat uit:

- Underbite
- Fixit

Een maatje groter is er natuurlijk ook, de Warriors Class. Deze class is dezelfde maat dan wat we gewend zijn van de recente Deluxe figuren. De nieuwe Warriors die eraan gaan komen zijn Jazz en Sideswipe en komen beide met een zwaard als wapen.

Robots in Disguise Warriors Class Wave 3 Bestaat uit:

- Jazz
- Sideswipe

Als laatste gaan we het hebben over een nieuw concept: Mini-Con Deployers. Dit zijn figuren die ongeveer de zelfde grootte zijn als de Warriors figuren, maar hebben een speciale functie. Ze kunnen namelijk Mini-Cons afvuren via een mechanisme. De Mini-Cons zijn apart verkrijgbaar, maar elke Mini-Con Deployer komt met een Mini-Con. De eerste Deployers zullen Drift met Jetstorm en Fracture met Airrazor zijn.

Robots in Disguise Mini-Con Deployers Wave 1 bestaat uit:

- Drift met Jetstorm
- Fracture met Airrazor

Zoals we al zeiden zullen de Mini-Cons ook apart verkrijgbaar zijn. Zo komen ze in verschillende vormen en kleuren. Als de Mini-Cons zijn afgeschoten door een Deployer kunnen ze in een stap verandert worden naar robot mode. Wave 1 van de Mini-Cons bestaat uit Slipstream, Akita, Buzzsaw, Beast Box, Sliver, Dragonus, Ratbat en Scorpion.

Robots in Disguise Mini-Cons Wave 1 bestaat uit:

- Slipstream
- Akita
- Buzzsaw
- Beast Box
- Sliver
- Dragonus
- Ratbat
- ScorpionDat waren dan alle nieuwe figuren die aangekondigd zijn bij Toy Fair 2015. Praat vooral met ons mee in het het Generations (Combiner Wars) topic en het Robots in Disguise topic om je mening over de nieuwe figuren te laten horen. Het eerst volgende grote event met nieuwe aankondigingen zal BotCon 2015 zijn. Natuurlijk maken wij dan weer een nieuwsoverzicht, dus houdt de site in de gaten voor dat en nog veel meer nieuws over Transformers!

combiner-wars devastator hasbro protectobots robots-in-disguise toyfair ultra-magnus
Transfanclub.net is een fansite. Transformers en alle hieraan gerelateerde items zijn handelsmerk van Hasbro Inc en TakaraTomy