G1 Trypticon

Plaats hier je Transformers reviews! En lees wat andere mensen van figuren vinden.
Gebruikersavatar
Remvste
Wheelie
Berichten: 29
Lid geworden op: 12 Okt 2007, 06:59

G1 Trypticon

Berichtdoor Remvste » 15 Okt 2007, 11:12

G1 Decepticon Assault Base: Trypticon


Afbeelding

Naam: Trypticon a.k.a. Dinosaurer (Japan)
Partners: Brunt (Tank) & Full Tilt (auto)
Groep: Decepticons
Functie: Decepticon City/Battle Station
Quote: "Total victory requires total destruction"
Cartoon Quotes: "“Destroy Autobot City!”,“Me crush Metroplex!”
Serie: Generation 1
1st Appearance Cartoon: Five Faces of Darkness (part 5)
Voiced by: Brad Garret (English); Daisuke Gori (Zone)
Jaar van uitgave: 1986
Remolds: Deze mold is gebruikt bij het vervaardigen van de Gigastorm toy (uitgave in 1998, Japan).

Afbeelding

Technische Specificaties:
Kracht: 10
Intelligentie: 7
Snelheid: 8
Uithoudingsvermogen: 10
Rang: 9
Moed: 10
Vuurkracht: 10
Vaardigheid: 8


Achtergrond informatie:
Trypticon is de primaire bases van de Decepticons vanaf het jaar 2005. Hij heeft drie modes: een City mode, een Mobile Battle Station mode en een Tyrannosaurus Rex mode, wat zijn robot mode is. In iedere mode beschikt Trypticon over een hele reeks verschillende wapens. Hoewel Trypticon geniet van iedere aanval op de Autobots of welke tegenstander dan ook en overkomt als een wrede Decepticon zonder genade, vraagt hij zich soms af of de Decepticons beweegredenen de juiste zijn. Hij is zelf alleen geïnteresseerd in het verslaan van de Autobot Metroplex, zijn aartsvijand. Trypticon heeft de beschikking over twee door hem op afstand bestuurde drones, genaamd Full-Tilt en Brunt.

Trypticon in de Amerikaanse cartoon Series
In de Amerikaanse cartoon Series verscheen Trypticon voor het eerst in de episodes 'Five Faces of Darkness parts 4 and 5', waarin hij door de Constructicons op Aarde gecreëerd wordt van een stad, om als hoofdwapen te dienen in de strijd tussen de Autobots en de Decepticon/Quitesson alliantie, welke deels in de ruimte en deels op aarde gesitueerd is. Trypticon’s eerste doel was het vernietigen van de Ark. Hij bleek hier weinig problemen mee te hebben en walste door de Ark's defensie heen en maakte het met de grond gelijk. Hierna ging hij naar Autobot City om Metroplex te pletten. Laatstgenoemde kon niet transformeren doordat zijn transformation cog vernietigt was tijdens de aanval op Autobot City door de Decepticons (zie TF - The movie uit 1986). Doordat een nieuwe transformation cog, naar Autobot City gebracht door Blurr, Wheelie, Sky Lynx and Marissa Faireborn, net op tijd geïnstalleerd wordt door Pipes, kan Metroplex transformeren naar robot mode en rekende hij af met Trypticon door hem in de Atlantische oceaan te gooien.

Afbeelding

Trypticon overleefde deze nederlaag en was vervolgens samen met de Decepticon Octane in de episode 'Thief in the Night' verantwoordelijk voor het stelen van nationale monumenten over de hele wereld in ruil voor Energon, gemaakt van de olie uit het Socialist Democratic Federated Republic of Carbombya, waarmee de Supreme Military Dictator, King of Kings en President voor het leven, Abdul Fakkadi hen betaalde voor hun diensten. De Autobots spoorden uiteindelijk de twee Decepticons op en Trypticon werd wederom door Metroplex verslagen.
In de episode 'Ghost in the Shell' word een van Trypticon’s ogen gestolen door Scourge, die op dat moment bezeten is door de geest van Starscream. Het gestolen oog van Trypticon dient samen met een ander oog van Metroplex als de nieuwe ogen voor Unicron. Op een later tijdstip neemt Starscream bezit van Trypticon om zijn transformation cog aan Unicron te leveren en Unicron's hoofd naar Cybertron te brengen. Voordat Starscream echter de connecties kan maken die Unicron een nieuw lichaam zou geven, namelijk Cybertron zelf, beschadigen enkele Decepticons in Trypticon enkele systemen, waardoor hij onbestuurbaar word voor Starscream.
Ook in de episode 'The Ultimate Weapon' speelt Trypticon een rol. Ter voorbereiding van een Decpticon aanval op Autobot City steelt Swindle de transforming cog van Metroplex. Als tegenzet stelen de Autobots hierop met de hulp van Spike en Daniel die van Trypticon, waarna deze transformation cog door First Aid wordt afgesteld en geinstalleerd in Metroplex, zodat normaal kan transformeren en hierdoor Trypticon opnieuw verslaat.
Trypticon zien we voor het laatst terug in de episode "Call of the Primitives". Hij maakt hierin deel uit van een groep van Transformers die primitives genoemd worden (zo genoemd door Primacron omdat ze in het bezit zijn van “animal instincts”). Deze groep Transformers worden door Primacron naar een oud deel van het universum geleid om zijn laatste creatie, Tornedron, te stoppen. Tijdens het gevecht met Tornedron wordt Trypticon's energie weggezogen, waardoor hij als een baksteen omver valt en bijna zijn medetransformers plet. nadat Tornedron verslagen is door Grimlock wordt Trypticon weer voorzien van energie en keert hij weer naar de Decepticons terug.

Afbeelding

Trypticon in andere Animated Series
Trypticon verscheen ook in de Japanse DOA special Scramble City. Hij maakt hierin aan het einde van de episode zijn introductie door uit de zee tevoorschijn te komen nadat de Autobots net Metroplex hebben geïntroduceerd. ook verscheen Trypticon meerde malen in de Japanse Headmasters animated series terwijl hij met Metroplex in gevecht was. Tenslotte mocht Trypticon ook zijn opwachting maken in de 1e (en enige) episode van de animated serie: Transformers - Zone naast acht andere Decepticon generaals: Devastator, Piranacon, Bruticus, Predaking, Abominus, Menasor, Overlord and Black Zarak. Hij ging samen met Piranacon en Predaking de strijd aan met Battled Dai Atlas en Sonic Bomber, maar werd vernietigd door Battled Dai Atlas' battle station mode.

Trypticon verscheen ook meerde malen in de Marvel comics, in de Britse Transformers comic serie en recent in de comic series van Dreamwave, Devil's Due Publishing en IDW Publishing.

Afbeelding


Over the Toy
Trypticon lijkt in Tyrannosaurus Rex mode exact op zijn cartoon versie. Zijn city mode is ook erg uitgebreid met helipads, radars, wapens en 2 ramps. Zijn Battle Station mode is ook zeer mooi uitgevoerd, hoewel iets minder cartoon accurate dan zijn andere 2 modes, maar dat mag de pret niet drukken! Als extra gimmick kan Trypticon in Tyrannosaurus Rex mode echt lopen:

klik hier voor Trypticon in actie!!


In City- en Battlestation mode zorgt dezelfde batterij-aangedreven motor voor het bewegen van een aantal wapens/radardiscs. Ook het cannon bevat lichteffecten. Hieronder wat pics van mijn Trypticon in zijn verschillende modes.

Trypticon "Robot" mode:

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingTrypticon – Mobile Battlestation Mode

De transformatie (van Tyrannosaurus Rex Mode):
- Zet de jet boosters op zijn rug in ‘cannon’ positie, roteer het hoofd 180 graden en leg de robot vervolgens op zijn rug neer.
- Split de heupen in tweeën en draai de benen 180 graden naar beneden.
- Draai de tenen 90 graden omlaag en draai vervolgens de jet boosters 230 graden omhoog en trek de paarse gunloopen uit de boosters.
- Draai de grijze gun aan het einde van de staart 90 graden omlaag.
- Bevestig Brunt’s geschutskoepel tussen de jet boosters.
- Bevestig Brunt’s rupsband units in de gaten aan de zijden van de hoofd main ramp.
- Plaats de grijze guns op de rupsband units.

Afbeelding

Afbeelding


Trypticon - City Mode

Transformatie (van Battlestation Mode):
- Til de zijpanelen iets omhoog en druk op de tabs bovenop Trypticon's heupen, zodat je de benen in tweeën splijt. Draai de buitenste beenhelften 180 graden naar buiten zodat je de doorzichtige oranje onderdelen ziet.
- Draai de grijze gun barrels aan het einde van de staart 90 graden omhoog en draai vervolgens het staartgedeelte waarop de gun bevestigt zit 180 graden naar voren, zodat je het laatste gedeelte van de hoofdramp creëert. Deze actie vereist wat kracht, maar doe het voorzichtig, zodat je niets beschadigt!!
- Draai alle drie geschutskoepels recht naar boven en duw de paarse gunloopen terug in de jet boosters.
- Draai de twee paarse panelen op de platforms aan de zijkant van de main ramp 180 graden naar buiten om de heli platforms te creëren.
- Verwijderen de lichtgrijze wapens en de centrale paarse geschutskoepel. Trek de onderkant van het middengedeelte omhoog en bevestig hierop de paarse geschutskoepel weer (ik krijg zelf door de stroefheid van het plastic dit gedeelte van de bases alleen omhoog met de paarse geschutskoepel eraan bevestigt en deze heen en weer wrikkend omhoog te trekken, dus ook hier voorzichtigheid geboden).
- Bevestig de L-gevormde grijze draagbeugels aan de onderzijden van de doorzichtige oranje uiteinden van de benen.
- Bevestig de radarschotels op Brunt's rupsban units.
- Bevestig de twee paarse ramps aan de zijplatformen.


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Trypticon parts
Trypticon bestaat uit meerdere onderdelen, wat lastig kan zijn voor een verzamelaar om alles goed en compleet te houden. Gelukkig hebben enkele onderdelen een extra functie. Bijvoorbeeld: 4 tankonderdelen vormen samen met het cannon part Brunt, de tank drone. Hieronder een opsomming van alle onderdelen:

Full Tilt en zijn zilvergekleurde gun
4 paarsgekleurde tank onderdelen die samen Brunt vormen
1 paarsgekleurd cannon
2 grijze connectors
1 zilvergekleurde one-barrel blaster
1 zilvergekleurde one-barrel blaster stand
1 zilvergekleurde radar
1 zilvergekleurde radar stand
2 paarsgekleurde ramps
1 zilvergekleurde scanner
1 zilvergekleurde scanner stand
1 zilvergekleurde two-barrel blaster
1 zilvergekleurde two-barrel blaster stands


Uitbreidingsmogelijkheden:
Je kunt de base-modes van Motormaster en Onslaught verbinden aan Trypticon. Ze kunnen zowel links of rechts geplaatst worden Dit is een leuke uitbreiding op de toch al indrukwekkende City mode:

Afbeelding


Remolds/ Recolours

De Japanse uitgave van Trypticon verschilt op een paar punten met die van de US/EURO versie:

Deze 2 scharnieren (launcher en staartpad) zijn makkelijker/kindvriendelijker dan bij de US/EURO versie:
Afbeelding

In Battlemode is duidelijk te zien dat de kleuren van de Japanse versie dieper paars zijn dan bij de US/EURO versie:
Afbeelding

De boxart op de verpakking verschilt met die van de US/EURO versie:
Afbeelding


In 1987 is er een Trypticon JR series uitgebracht:
Afbeelding

In de Japanese Beast Wars Second series werd in 1998 Gigastorm geïntroduceerd. Deze toy was een geremolde versie van Trypticon. Voornaamste in het oog springend verschil was een grote oranje gekleurde hoorn op de neus van Gigastorm. Verder heeft de Classics Legends lijn van 2007 heeft een recolour van Cybertron Scourge, genaamd Tyrpticon.
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Beoordeling:

Transformatie: 8 (Leuk, niet te ingewikkeld, je bent alleen even bezig alle parts op hun plaats te klikken of ervan af te halen.)
Gelijkenis tv karakter: 9 (Uitstekende gelijkenis)
Battle Stationmode: 8 (Vooral erg indrukwekkende mode)
Citymode: 9 (Helemaal top. Echt een van de mooiste Transformers City's )
Uitgebreide mode: 9 (Motormaster/Onslaught zijn koppelbaar, waardoor de City mode helemaal indrukwekkend is)
Robot mode: 9 (Erg Ik vind hem er prachtig uitzien)
Fun: 8 (zie minpuntje)
Minpuntje: Veel accessoires, een plastic zak of bakje om ze in te bewaren is aanbevolen ;)


Eindoordeel:
Trypticon is naar mijn mening een van de tofste G1 bots die er is. Als G1 verzamelaar mag je deze eigenlijk niet missen. Door zijn vele accessoires is hij wellicht wat lastig compleet te houden en zijn witte parts kunnen iets vergelen/vergeelt zijn, maar hij maakt het dubbel en dwars goed door een mooie Battle Station mode, een zeer uitgebreide City mode & natuurlijk de wrede Tyrannosaurus Rex mode waarvan we Trypticon zo goed kennen. Kortom, echt een aanrader!!

Eindcijfer: 9Bronnen: Seibertron.com, bwtf.com, Metrodome DVDs en Yigal voor wat extra pics van de Japanse Tryppie
Laatst gewijzigd door Remvste op 16 Okt 2007, 07:52, 3 keer totaal gewijzigd.
SMILE, Miserable Earthling!!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Vector Sigma
Personalities Creator
Berichten: 2390
Lid geworden op: 17 Dec 2005, 16:42
Locatie: AM-XXX-DAM

Berichtdoor Vector Sigma » 15 Okt 2007, 11:34

wat een binnekomer op het forum zeg met je review :P

hij is geweldig !
Afbeelding

Gebruikersavatar
Generation Tracks
Veteraan
Veteraan
Berichten: 2644
Lid geworden op: 22 Aug 2005, 07:33

Berichtdoor Generation Tracks » 15 Okt 2007, 11:45

Wat een superuitgebreide en vooral zeer informatieve review!!!

Complimenten! :thumbup:
Afbeelding
Afbeelding

Gebruikersavatar
MegatR1n
Headmaster
Berichten: 2524
Lid geworden op: 23 Aug 2005, 20:22
Contact:

Berichtdoor MegatR1n » 15 Okt 2007, 11:46

Erg uitgebreid met veel informatie!

Je kunt goed zien dat er veel tijd aan is besteed.
Afbeelding

Gebruikersavatar
Michel_Beckers
Headmaster
Berichten: 4558
Lid geworden op: 31 Jul 2007, 15:06
Locatie: Sittard

Berichtdoor Michel_Beckers » 15 Okt 2007, 11:57

mooie binnenkomer Remco! netjes gedaan zeg! :cool:
Afbeelding

Gebruikersavatar
optimus prime
Autobot Leader
Berichten: 1195
Lid geworden op: 23 Aug 2005, 15:04
Locatie: terneuzen
Contact:

Berichtdoor optimus prime » 15 Okt 2007, 12:06

net lid en dan gelijk zo'n revieuw :P

ziet er goed uit.
als je nog meer gaat doen kunnen we nog wat verwachten :)
autobots transform and roll out !!
Afbeelding

Gebruikersavatar
willem en angel
Seeker
Berichten: 562
Lid geworden op: 14 Sep 2007, 17:01
Locatie: Lelijkgat
Contact:

Berichtdoor willem en angel » 15 Okt 2007, 12:19

Goede review,
Hoop dat ik mijn vriendin nu kan overtuigen dat Tryps wel COOL is!!!

Gebruikersavatar
Skywarp
Teleporting ex-Admin
Teleporting ex-Admin
Berichten: 2746
Lid geworden op: 18 Aug 2005, 21:29
Locatie: Nemesis

Berichtdoor Skywarp » 15 Okt 2007, 12:36

Nice review! :thumbup:

Leuk om weer eens een review van zo'n grote oude G1 bot te zien!

We want more! :mrgreen:
Afbeelding

Gebruikersavatar
Remvste
Wheelie
Berichten: 29
Lid geworden op: 12 Okt 2007, 06:59

Berichtdoor Remvste » 15 Okt 2007, 12:46

Bedankt voor alle lofuitingen, mensen :oops:

U vraagt, wij draaien: nog een review van G1 Hot Rod geplaatst ;)
SMILE, Miserable Earthling!!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Overlord
Powermaster
Berichten: 7452
Lid geworden op: 07 Jan 2007, 10:46
Locatie: Geleen

Berichtdoor Overlord » 15 Okt 2007, 19:18

Wat een review man :shock:
helemaal super, geweldig veel info, en mooie fotos van een super transformer/

Dat heb je idd niet in 10 min in elkaar geflanst
FF een mooie binnekomer :cool:
Afbeelding

joopsta
Autobot Car
Berichten: 416
Lid geworden op: 20 Mei 2007, 08:59

Berichtdoor joopsta » 15 Okt 2007, 19:23

mooie review!!!
Home is where my collection is

Gebruikersavatar
Generationone4ever
Natuurzuiver bier
Berichten: 2997
Lid geworden op: 24 Aug 2005, 20:04
Locatie: Arnhem
Contact:

Berichtdoor Generationone4ever » 15 Okt 2007, 19:54

Erg mooie en complete review :cool: Ben het ook helemaal eens met je cijfer!
Afbeelding

Gebruikersavatar
Sunstorm
Moderator
Moderator
Berichten: 9335
Lid geworden op: 26 Sep 2005, 17:27
Locatie: Gehucht in Limboland

Berichtdoor Sunstorm » 15 Okt 2007, 19:57

Je weet wel hoe je als nieuw lid moet opvallen. Vooral met zo'n uitgebreide review. :lol:
Maar het is heel goed gedaan. Veel info en mooie foto's. :cool:
Afbeelding

Gebruikersavatar
awesomemac
Targetmaster
Berichten: 1498
Lid geworden op: 24 Aug 2005, 21:31
Locatie: Nootdorp

Berichtdoor awesomemac » 15 Okt 2007, 22:52

Nice! netjes hoor zo'n review en nog uitgebreid ook.

Gebruikersavatar
SideswipeG1
Targetmaster
Berichten: 2467
Lid geworden op: 17 Aug 2007, 18:04
Locatie: ijsselstein
Contact:

Berichtdoor SideswipeG1 » 16 Okt 2007, 05:40

nice review ook van trypticon duidelijke uitleg van deze grote mooi bot (decepticon city) :cool:
Afbeelding


Terug naar “Transformers Reviews”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast